Baggrunden for galleriet

BAGGRUNDEN FOR GALLERIET


Min mor Margit Engholm har haft en symaskine- og metervare forretning i mange år i Elmegade 28. Den solgte hun på et tidspunkt, og så åbnede derefter en systue ved deres egen adresse i Nabohuset.

I april 2017 blev min mor spurgt om ikke hun kunne tænke sig at leje lokale i Elmegade 28 igen. Først sagde min mor nej, hun skulle ikke til at starte op med Metervarer igen, men efter at have tænkt et par dage, vendte hun alligevel tilbage til Per Laugesen som ejede lokalerne, og sagde, jo måske, giv mig lige et par dage, jeg tror måske der skal være et galleri. Hun spurgte så om jeg ville være med, og om jeg ville stå for regnskaber og aftaler, og derefter gik hun ud og talte med nogle af alle de andre kunstnere hun kendte og sagde: Vi har altid drømt om at vi kunne få et lokale, hvor vi kunne udstille flere sammen, er i interesseret? Og det var de.


Baggrunden for denne fælles udstillingsplads, var at der skulle være nogle faste udstillere, men der skulle også være plads til gæsteudstillere. Faktisk ville vi rigtig gerne være et sted for der også var plads til nye dygtige kunstnere, som ikke rigtigt havde prøvet at udstille før. Dem ville vi gerne hjælpe igang.Så den 25 april 2017 åbnede Galleri Engholm dørene, med 12 faste udstillere. Masser af gæster og åbningen blev officiel foretaget af daværende Borgmester Steen Dahlstrøm.

Det var en stor festdag.

Tanken var at der skulle være mange forskellige ting, så der var noget for enhver.

Samtidig var vi også enige om at vi ville kun have glade kunder, så det skulle være muligt at låne for eksempel malerier med hjem, og det var helt okay, at komme med dem igen, hvis ikke det var det rigtige. Men det gjaldt ikke kun malerier, det skulle være det samme, uanset om det var et maleri, et smykke, eller et fuglebad i beton.


I foråret kom Per så og fortalte at han ville sælge huset, hvilket også indebar galleriet, og i maj 2023 blev det opkøbt af Jeppesen, og skulle laves til boliger. Så vi skulle ud og finde noget andet at være i.


Vi ledte med lys og lygte, og heldigvis fandt vi nogle skønne lokaler i Nygade 2.

Et lokale på ca. 100 m2, placeret 50 meter fra gågaden i Middelfart .

Et fantastisk sted hvor vi kan udstille vores egne ting, hvor man kan mødes og male sammen, og hvor der er en lukket gårdhave som vi indimellem kan lave nogle fantastiske events i. og i det hele taget dyrke det fælleskab vi har i galleriet.

Så i dag er jeg meget taknemmelig for at at min mor i sin tid havde mod på at kaste sig ud i at være galleriejer.


Der er dog i forbindelse med flytningen, ændret en smule på konceptet, da min mor ikke syntes at hun havde lyst til at stå i spidsen mere, så hvor det i starten, var min mor der var kaptajnen, og jeg var første styrmand, er rollerne i dag byttet om. Men vi er stadig sammen om det, og det er stadig et sted hvor vi favne forskellige kunstarter. Så der både er Billedkunst, og andet kunsthåndværk.


Så her er vi dag. Og vi vil rigtig gerne byde dig velkommen i vores skønne fællesskab. Og jeg er stolt af at videføre det min mor startede i 2017.


Marianne Engholm
TILMELD DIG NYHEDSBREVETVil du vide når der sker noget nyt i galleri Engholm?

 
 

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev vil du få besked, når vi laver et kursus, et event eller der kommet nyt i galleriet.

Det vil ikke være noget med mail, h verken hv er dag eller hver uge, det vil kun være maks en gang om måneden. Da vi ikke ønsker at spamme folks mailbokse.